Brug af InPrivate Browsing i Microsoft Edge til Windows 10

01 af 01

InPrivate Browsing Mode

© Getty Images (Mark Airs # 173291681).

Denne vejledning er kun beregnet til brugere, der kører Microsoft Edge-webbrowseren på Windows 10 eller nyere.

Når du surfer på internettet på Windows 10 med Microsoft Edge , gemmes flere datakomponenter på enhedens lokale harddisk. Disse omfatter en historie med de websteder, du har besøgt, cache og cookies i forbindelse med disse websteder, adgangskoder og andre personlige data, som du indtaster webformularer og meget mere. Edge tillader dig at administrere disse data, og giver dig også mulighed for at slette nogle eller hele det med blot et par museklik.

Hvis du vil være proaktiv snarere end reaktiv når det kommer til disse potentielt følsomme datakomponenter, tilbyder Edge InPrivate Browsing Mode - som giver dig mulighed for frit at surfe på dine yndlingswebsteder uden at efterlade nogen af ​​disse oplysninger i slutningen af ​​din browsing session . InPrivate Browsing er særlig nyttig, når du bruger Edge på en delt enhed. Denne vejledning beskriver InPrivate Browsing-funktionen og viser dig, hvordan du aktiverer den.

Først skal du åbne din Edge-browser. Klik på menuen Flere handlinger , repræsenteret af tre vandret placerede prikker. Når rullemenuen vises, skal du vælge indstillingen mærket New InPrivate-vindue .

Et nyt browservindue skal nu vises. Du vil bemærke et blåt og hvidt billede i øverste venstre hjørne, hvilket indikerer at InPrivate Browsing Mode er aktiv i det aktuelle vindue.

Reglerne for InPrivate Browsing gælder automatisk for alle faner, der åbnes i dette vindue, eller et vindue med denne indikator er synlig. Det er dog muligt at have andre Edge-vinduer åbne samtidigt, som ikke overholder disse regler, så sørg altid for, at InPrivate Browsing Mode er aktiv, inden du tager nogen handling.

Mens du surfer på internettet i InPrivate Browsing Mode, gemmes nogle datakomponenter som cache og cookies midlertidigt på harddisken, men slettes straks, når det aktive vindue er lukket. Andre oplysninger, herunder browsinghistorik og adgangskoder, gemmes slet ikke, mens InPrivate Browsing er aktiv. Når det er sagt, forbliver der nogle oplysninger på harddisken i slutningen af ​​en InPrivate Browsing-session - herunder eventuelle ændringer, du har foretaget til Edge's indstillinger eller Favoritter, som du har gemt.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom InPrivate Browsing sikrer, at rester af din browsing session ikke gemmes på enhedens harddisk, er det ikke et køretøj for fuldstændig anonymitet. For eksempel kan administratoren med ansvar for dit netværk og / eller din internetudbyder stadig overvåge din aktivitet på internettet, herunder de websteder, du har besøgt. Også hjemmesider selv kan stadig have evnen til at hente visse data om dig gennem din IP-adresse og andre mekanismer.