Opsætning af din Macs fildelingsindstillinger

Aktivér SMB til at dele filer mellem din Mac og Windows

Deling af filer på en Mac synes mig at være et af de nemmeste fildelingssystemer, der er tilgængelige på enhver computerplatform. Det kan naturligvis bare være fordi jeg er meget vant til, hvordan Mac'en og dens operativsystem fungerer.

Selv i de tidlige dage af Mac'en blev fildeling indbygget i Mac'en. Ved hjælp af AppleTalk-netværksprotokollerne kan du nemt montere drev, der er sluttet til en netværks Mac, til enhver anden Mac på netværket. Hele processen var en brise, med næsten ingen kompleks opsætning påkrævet.

Fildeling er i dag lidt mere kompleks, men Mac'en gør processen stadig en enkel, så du kan dele filer mellem Mac'er eller ved at bruge SMB-protokollen mellem Macs, pc'er og Linux / UNIX-computersystemer.

Macs fildelingssystem har ikke ændret sig meget siden OS X Lion, selvom der er diskrete forskelle i brugergrænsefladen og i de AFP- og SMB-versioner, der bruges.

I denne artikel vil vi koncentrere os om at konfigurere din Mac til at dele filer med en Windows-baseret computer ved hjælp af SMB-fildelingssystemet .

For at dele dine Mac-filer skal du angive, hvilke mapper du vil dele, definere adgangsrettighederne for de delte mapper og aktiver SMB-fildelingsprotokollen, som Windows bruger.

Bemærk: Disse instruktioner dækker Mac-operativsystemer siden OS X Lion. Navne og tekst, der vises på din Mac, kan være lidt anderledes end det, der vises her, alt efter hvilken version af Mac-operativsystemet du bruger, men ændringerne skal være små nok til ikke at påvirke slutresultatet.

Aktivér fildeling på din Mac

  1. Åbn Systemindstillinger ved at vælge Systemindstillinger i Apple-menuen eller ved at klikke på ikonet Systemindstillinger i Dock .
  2. Når vinduet Systemindstillinger åbnes, skal du klikke på panelet Deling præferencer.
  3. På venstre side af vinduet Deling af præferencer vises de tjenester, som du kan dele. Anbring et afkrydsningsfelt i feltet Fildeling .
  4. Dette vil muliggøre enten AFP, fildelingsprotokollen indfødt til Mac OS (OS X Mountain Lion og tidligere) eller SMB (OS X Mavericks og senere). Du skal nu se en grøn prik ved siden af ​​tekst, der hedder Fildeling på . IP-adressen er angivet lige under teksten. Noter IP-adressen; Du skal bruge disse oplysninger i senere trin.
  5. Klik på knappen Indstillinger , lige til højre for teksten.
  6. Anbring et afkrydsningsfelt i del filer og mapper ved hjælp af SMB- boksen samt del filer og mappe ved hjælp af AFP- boksen. Bemærk: Du behøver ikke bruge begge delingsmetoder, SMB er standard og AFP er til brug ved tilslutning til ældre Mac'er.

Din Mac er nu klar til at dele filer og mapper med både AFP til arv Macs og SMB, standard fildeling protokol til Windows og nyere Macs.

Aktivér brugerkonto deling

  1. Når fildeling er tændt, kan du nu beslutte, om du ønsker at dele hjemmappen til brugerkonto. Når du aktiverer denne indstilling, kan en Mac-bruger, der har en hjemmemappe på din Mac, få adgang til den fra en pc, der kører Windows 7 , Windows 8 eller Windows 10, så længe de logger ind med de samme brugerkontooplysninger på pc'en.
  2. Lige under Share-filer og mapper ved hjælp af SMB-sektionen er en liste over brugerkonti på din Mac. Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​den konto, du vil tillade at dele filer. Du bliver bedt om at indtaste adgangskoden for den valgte konto. Angiv adgangskoden, og klik på OK .
  3. Gentag ovenstående trin for yderligere brugere, som du vil have adgang til SMB-fildeling .
  4. Klik på knappen Udført, når du har de brugerkonti, du ønsker at dele konfigureret.

Opsætning af specifikke mapper til deling

Hver Mac-brugerkonto har en indbygget offentlig mappe, som automatisk deles. Du kan dele andre mapper, samt definere adgangsrettighederne for hver af dem.

  1. Sørg for, at panelet Deling af præferencer stadig er åbent, og Fildeling stadig valgt i venstre rude.
  2. For at tilføje mapper skal du klikke på plus- knappen (+) under listen Delte mapper.
  3. I Finderarket , der falder ned, skal du navigere til den mappe, du ønsker at dele. Klik på mappen for at markere den, og klik derefter på knappen Tilføj .
  4. Gentag ovenstående trin for yderligere mapper, du ønsker at dele.

Definer adgangsrettigheder

Mapper, du tilføjer til den delte liste, har et sæt definerede adgangsrettigheder. Som standard har den nuværende ejer af mappen læse og skrive adgang; alle andre er begrænset til læseadgang.

Du kan ændre standardadgangsrettighederne ved at udføre følgende trin.

  1. Vælg en mappe på listen over delte mapper .
  2. Brugerlisten viser navnene på de brugere, der har adgangsrettigheder. Ved siden af ​​hver brugers navn er en menu med tilgængelige adgangsrettigheder.
  3. Du kan tilføje en bruger til listen ved at klikke på plus (+) -tegnet lige under brugerlisten.
  4. Et rulleliste vil vise en liste over brugere og grupper på din Mac. Listen omfatter individuelle brugere samt grupper, som administratorer. Du kan også vælge personer fra din kontaktliste, men det kræver, at Mac og pc'en bruger de samme katalogtjenester, som ikke er omfattet af denne vejledning.
  5. Klik på et navn eller en gruppe på listen, og klik derefter på knappen Vælg .
  6. Hvis du vil ændre adgangsrettigheder for en bruger eller gruppe, skal du klikke på hans / hendes / deres navn i listen Brugere og derefter klikke på de nuværende adgangsrettigheder for den pågældende bruger eller gruppe.
  7. En pop op-menu vises med en liste over tilgængelige adgangsrettigheder. Der er fire typer adgangsrettigheder, men ikke alle er tilgængelige for alle typer brugere.
    • Læse skrive. Brugeren kan læse filer, kopiere filer, oprette nye filer, redigere filer i den delte mappe og slette filer fra den delte mappe.
    • Læs kun. Brugeren kan læse filer, men ikke oprette, redigere, kopiere eller slette filer.
    • Skriv kun (Drop Box). Brugeren kan kopiere filer til drop-boxen, men vil ikke kunne se eller få adgang til indholdet i drop-box-mappen.
    • Ingen adgang. Brugeren vil ikke kunne få adgang til filer i den delte mappe eller nogen information om den delte mappe. Denne adgangsindstilling bruges primært til den særlige Alle brugere, som er en måde at tillade eller forhindre gæst adgang til mapper.
  1. Vælg den type adgang, du ønsker at tillade.

Gentag ovenstående trin for hver delt mappe og bruger.

Det er grundlæggende for at muliggøre fildeling på din Mac og opsætning af hvilke konti og mapper der skal deles, og hvordan du opsætter tilladelser.

Afhængigt af hvilken type computer du forsøger at dele filer med, skal du muligvis også konfigurere et arbejdsgruppens navn:

Konfigurer OS X-arbejdsgruppens navn (OS X Mountain Lion eller senere)

Del Windows 7-filer med OS X