Sådan deaktiveres Facebooks ansigtsgenkendelse

Facebook kan identificere dit ansigt. Uhyggelig eller cool? Du bestemmer.

Det nuværende formål med Facebook's ansigtsgenkendelsesteknologi er at hjælpe brugere med at mærke deres venner i billeder. Desværre har testen foretaget af nogle korrekturlæsere fundet, at teknologien er mindre end præcis. I Europa var Facebook påkrævet ved lov at slette europæiske brugeres ansigtsgenkendelsesdata på grund af privatlivets bekymringer.

Facebook ansigtsgenkendelse vil sandsynligvis forbedre sig over tid, og Facebook vil sandsynligvis finde flere applikationer til denne teknologi. Da teknologien udvikler sig og modnes, vil nogle mennesker betragte ansigtsgenkendelsesdata som ufarlig information, men andre vil sandsynligvis have privatlivets bekymringer med, hvordan dataene anvendes og beskyttes.

Uanset om du synes ansigtsgenkendelse er den bedste ting siden skiveskåret brød, eller du tror, ​​det er simpelt uhyggeligt, kan du måske justere dine personlige oplysninger for at deaktivere det, indtil du har lavet din mening om, hvordan du føler dig om det.

Hvordan deaktiverer du Facebooks ansigtsgenkendelse?

  1. Når du har logget ind på din Facebook-konto, skal du klikke på den opadgående trekant ved siden af ​​startknappen øverst i højre hjørne af skærmen.
  2. Klik på Indstillinger i rullemenuen.
  3. Klik på Beskyttelse af personlige oplysninger .
  4. Klik på Tidslinje og mærkning.
  5. I dialogboksen Tidslinje og mærkning skal du rulle ned til "Hvem ser mærkeforslag fra dig, når billeder, der ligner dig, uploades?"
  6. Klik på Rediger til højre til det pågældende spørgsmål.
  7. Vælg Nej i rullemenuen. Den anden mulighed er at tillade kun dine venner at se tagforslag. Der er ingen "alle" mulighed.
  8. Klik på Luk og bekræft, at Ingen vises til venstre for Rediger.

Hvilke data bruger Facebook til at fortælle, at et foto ligner dig og for at foreslå, at venner mærker dig i deres fotos?

Ifølge Facebooks hjælpesite er der to typer af oplysninger, der kræves for automatisk at foreslå, at et nyligt uploadet billede ligner en person, der er blevet mærket på Facebook før:

Fra Facebook-webstedet:

" Oplysninger om billeder, du er tagget i . Når du er tagget på et billede eller lav et foto dit profilbillede, forbinder vi tags med din konto, sammenligner, hvad disse billeder har til fælles og gemmer et resumé af denne sammenligning. Hvis du aldrig er blevet tagget i et foto på Facebook eller har tagget dig selv i alle dine billeder på Facebook, har vi ikke denne sammenfattende information til dig.

Sammenligning af dine nye billeder til gemt info om de billeder, du er tagget i . Vi kan foreslå, at din ven tagger dig på et billede ved at scanne og sammenligne din vens fotos med informationer, vi har lavet sammen fra dine profilbilleder og de andre fotos, hvor du er blevet tagget. Hvis denne funktion er aktiveret for dig, kan du kontrollere, om vi foreslår, at en anden person tagger dig i et billede ved hjælp af dine tidslinje- og taggningsindstillinger. "

Fototagning synes for øjeblikket at være det eneste, som Facebook bruger deres ansigtsgenkendelsesteknologi til, men det kan sandsynligvis ændre sig i fremtiden, da andre anvendelser findes for disse data. Jeg er sikker på, at vi alle kan forestille os de forskellige "storebror" scenarier, der har spillet ud i utallige Hollywood-film som Eagle Eye og andre, men for nu har teknologien en lang vej at gå, før det ville støtte noget så ambitiøst og skræmmende.

Det bedste råd til at håndtere eventuelle Facebook-privatlivets bekymringer, som du måtte have, er at kontrollere dine personlige oplysninger mindst en gang om måneden for at se, om der er noget, du blev optaget til, som du hellere ville fravælge.