Sådan fjerner du en Gmail-konto fra din Android-enhed

Vil du have Google fjernet fra din Android? Her er hvad du skal gøre

Når du fjerner en Gmail-konto fra en Android-enhed på den rigtige måde, er processen relativt let og smertefri. Kontoen eksisterer stadig, og du vil få adgang til den via en webbrowser, og du kan endda genoprette forbindelsen senere, hvis du skifter mening.

Når du tænker på at fjerne en konto, er det vigtigt at huske på, at der ofte er tre forskellige ideer, der kan være forvirrende:

Vi fokuserer på det sidste element (selvom vi viser dig, hvordan du også slukker for synkronisering). Før du går videre, er der et par faktorer at overveje. Vigtigst vil du miste adgangen til apps og indhold, du har købt fra Google Play Butik, hvis du fjerner Gmail-kontoen, der er bundet til butikken. Du vil også miste adgang til e-mails, fotos, kalendere og andre data knyttet til denne Gmail-konto.

Selvom det er muligt at tilføje en Gmail-konto senere, kan du overveje at slukke for synkroniseringsindstillingen i stedet. Denne mulighed er berørt under trin tre, hvis du tror, ​​du måske vil lade kontoen være på plads.

Bemærk: Følgende anvisninger skal gælde, uanset hvem der lavede din Android-telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi osv.

Hvis du virkelig vil fjerne Gmail fra din telefon, er de grundlæggende trin:

  1. Naviger til Indstillinger > Konti.
  2. Tryk let på Google, og tryk derefter på den Gmail-konto, du vil fjerne.
  3. Åbn overløbsmenuen, som kan se ud som tre prikker eller tre linjer, og vælg Fjern konto .
  4. Bekræft fjernelsen af ​​kontoen.

01 af 05

Naviger til Indstillinger> Konti

Når du fjerner en Gmail-konto fra en telefon, skal du altid bruge menuen Konti og ikke Google-menuen.

Det første skridt i at fjerne en Gmail-konto fra din Android er at få adgang til menuen Konti på din telefon.

Afhængig af modellen på din Android-enhed og den version af Android, som den har installeret, kan du muligvis have en konto og synkroniseringsmenu i stedet, men det er stort set det samme.

Dette kan opnås ved at åbne hovedmenuen, trykke på Indstillinger gear og derefter vælge Konti eller Konti & Synkroniser menuen.

Vigtigt: Under dette trin skal du absolut vælge Konti eller Konti & Synkronisering i stedet for Google fra hovedindstillingsmenuen.

Hvis du vælger Google fra hovedindstillingsmenuen, kan du ende med at slette din Gmail-konto i stedet for blot at fjerne den fra telefonen.

02 af 05

Vælg hvilken Gmail-konto der skal fjernes fra din telefon

Hvis du har flere Gmail-konti, skal du vælge den, du vil fjerne fra en liste.

Med menuen Konti vises din Android med en liste over installerede apps, der har konti knyttet til din enhed.

Du skal trykke på Google på dette tidspunkt, som vil oprette en liste over Gmail-konti.

Når du trykker på den Gmail-konto , du vil fjerne fra din telefon, åbner den synkroniseringsmenuen for den pågældende konto.

03 af 05

Sluk for synkronisering eller helt fjerne en Gmail-konto

Du kan slukke for synkronisering som en midlertidig foranstaltning, men fjernelse af en Gmail-konto afbryder fuldstændigt adgangen til e-mail, billeder og andre data.

Synkroniseringsmenuen giver dig mange muligheder i forbindelse med din Gmail-konto.

Hvis du vil lade din Gmail være tilsluttet telefonen, men stoppe med at få e-mails og meddelelser, kan du nå dette ved blot at deaktivere individuelle synkroniseringsindstillinger.

Hvis du virkelig vil helt fjerne Gmail-kontoen fra din telefon, skal du åbne overløbsmenuen . Ikonet for denne menu ligner tre lodret stablede prikker. Denne menu indeholder en fjernkonto indstilling, som du skal vælge.

04 af 05

Afslut fjernelsen af ​​din Google-konto fra din enhed

Når du har bekræftet fjernelsen af ​​din konto, bliver den væk. Du kan dog stadig få adgang til det via en webbrowser eller genoprette den senere.

Når du trykker på indstillingen Fjern konto, vil din telefon præsentere dig med en bekræftelsesmenu.

For at afslutte fjernelsen af ​​din Gmail-konto fra din telefon skal du trykke på Fjern konto .

Når processen er færdig, vender din telefon tilbage til den forrige menu, og den Gmail-adresse, du fjernede, vil være fraværende fra listen over Google-konti, der er forbundet til din enhed.

05 af 05

Problemer Fjernelse af en Google-konto fra en Android-telefon

Mens disse instruktioner fungerer for det store flertal af Android-telefoner, kan du komme ind i en håndfuld forskellige problemer. Det mest almindelige er, at når du kommer til trin tre, kan du muligvis ikke se en overløbsmenuknap på skærmen.

Hvis du ikke kan se overløbsmenuen, der ligner tre lodret stablede prikker, kan du stadig få adgang til den. Se på din Android for en fysisk eller virtuel knap, der ligner tre lodret stablede linjer.

Hvis du har en knap sådan, skal du trykke på den, når du kommer til trin tre. Det skal åbne overløbsmenuen, som giver dig mulighed for at fjerne din Gmail-konto.

I nogle tilfælde kan du også have problemer med at fjerne den primære Gmail-konto fra din telefon. Dette er den konto, der blev brugt, da telefonen først blev oprettet, og den er bundet til mange apps, f.eks. Google Play Butik.

Hvis du ikke kan fjerne din primære Gmail-konto fra din telefon, kan det måske hjælpe med at tilføje en ny Gmail-konto. Hvis det ikke virker, skal du muligvis udføre en fabriksnulstilling . Dette fjerner også alle dine data fra telefonen, så sørg for at sikkerhedskopiere alt først .